Ефірне масло троянди і його застосування

Эфирное масло розы и его применение

В даний час застосування ароматичних олій отримало широке поширення не тільки в косметології та парфумерії, але і в медицині.

Одним з цінних ароматичних продуктів вважається ефірна олія троянди, яку одержують з пелюсток квітки.

З давніх часів ефірну олію вживають при захворюваннях печінки і шлунка, а також у разі запорів. Масло троянди використовувалося в якості основного інгредієнта багатьох мазей, кремів і інших косметичних засобів.

Ефірне рожеве масло має заспокійливу і тонізуючу дію, тому воно застосовується при неврозах, безсонні, апатії, депресії, неврозах, неуважності, ослабленні пам’яті, а також при головному болю.

Ефірне масло троянди застосовується в якості профілактичного засобу від ГРВІ та грипу, оскільки має противірусну, антисептичну і протизапальну дію. Добре допомагає при кашлі.

Також масло допомагає зупинити кровотечу і ефективно загоює рани.

Масло троянди широко застосовується в гінекологічних цілях. Воно сприяє нормалізації функції ендокринних залоз і відновлює гормональний фон. Під час місячних не тільки діє в якості знеболюючого засобу, але і регулює обсяг кров’яних виділень. Також масло лікує молочницю і вагініт.

Олія знайшло своє застосування в косметології завдяки своїм цінним властивостям регенерації, омолодження і розгладження сухою і зморшкуватою шкіри. Ефективно бореться з різними шкірними запаленнями, подразненнями і лущенням.

При алергічних реакціях олію застосовують зовнішньо. Також його використовують для приготування рожевої води, яка допомагає при запаленні повік.

Читайте:   Чим характеризується захворювання середнього вуха