Привіт Мамі 41 рік турбує ПЕКЛО

анонімно

Чоловік, 25 років

В анамнезі 6 завмерлих вагітностей, 5 пологів, варикоз малого тазу і ниж кінцівок, флебоктемия поверхневих вен ниж кінцівок внаслідок тромбозу. Тахікардія, ІХС та ХН не викл. Постійна емоційна напруга т. к. є дратівливий чинник, від якого нікуди подітися. Терапія: конкор 5 мг ранок, микардис + 40/12,5 мг, день амітриптилін 25мг і кардіомагніл (гастрит) боюся за аспірин, вечір нормодипин 2.5-5мг з контр ПЕКЛО. Тиск турбувало давно після сильного стресу під час рід перший підйом ПЕКЛО уваги не надавалося, в результаті ПЕКЛО 3ст. ризик 3. На ингиборы АПФ як налипрел і аналоги сухий алергічний кашель. Проблема в тому що тиск грає на тлі даної терапії бувають зниження до 90/60 слабкість і тд, далі оскільки препарати коли кілька днів не приймає микардис+ зокрема т. до 90/ 60 або в нормі ПЕКЛО відбувається підйом або гіпертонічний криз. Нещодавно госпіталізація швидкою допомогою ішемічний інсульт МРТ показало вогнища ураження. Аналізи в межах норми. Хочемо поміняти микардис+ на лозап+ оскільки бувають набряки теж потрібен комбінований препарат, від місцевих кардіологів особливо допомоги немає. Самі теж лікарі.
Допоможіть будь ласка! Заздалегідь дякую!

Відповідає Родіонов Антон Володимирович

кардіолог

Заміна микардиса на лозап — це шило на мило — препарати однієї групи (причому микардис працює довше). Необхідність прийому аспірину (кардіомагніла) викликає великі сумніви.

анонімно

Кардіомагніл як профілактика говорять і є підозра на пристінковий тромб. Також турбує сильні напади головного болю які складно купірувати (хронічна мігрень є ) Турбує те, що тиск на тлі микардис+ падає до 90/60 до вечора і з’являється страх прийому нової дози. Може бути знизити дозу конкор до 2.5 і нормодипина ввечері, або скасувати зовсім нормодипин. І що порадите для екстреного зниження АТ якщо 150 і вище, капотен, Коринфар 10 і фуросимид 40мг, або папаверин і дибазол внутрішньом’язово? Заздалегідь дякую!

Читайте:   Ущільнення між яснами і щокою

Родіонов Антон Володимирович

З яких пір аспірин став використовуватися при венозних тромбозах? Це дикість якась.
Дози гіпотензивних треба знижувати, може бути і так як ви запропонували, але конкретні призначення повинен робити лікар офф-лайн.
Ніяких «препаратів швидкої допомоги» для тиску 150 бути не може. Це теж середньовіччя.

анонімно

Ой, не знаю доктор, аспірин кажуть для профілактики інсульту, але кардіомагніл пити все життя ще й гіпотензивні препарати (шлунок шкода) сухий кашель з’явився теж. Хотілося б звичайно на очну консультацію до вас, але ми не Москві зараз(

Родіонов Антон Володимирович

Поїзд, літак вам в допомогу… Можливості онлайн обговорення обмежені.

Консультація лікаря-кардіолога на тему «Привіт Мамі 41 рік турбує ПЕКЛО» дається виключно в довідкових цілях. За підсумками отриманої консультації, будь ласка, зверніться до лікаря, у тому числі для виявлення можливих протипоказань.